2021! Nu kör vi!

Jag tänker inte skriva nån årskrönika eller summering av året som gick. Bara konstatera en sak: Allt kan hända. Ingen, som för exakt ett år sedan gissade vad 2020 skulle komma med, hade en global pandemi med på sin lista. Jag tänkte därför blicka framåt.

Här kommer mina spådomar för 2021:

Vintern kommer att vara grå och gnetig. I alla fall första halvan. Andra halvan kommer bjuda på temperaturer på över 20 grader i stora delar av landet. Många kommer att börja odla aprikoser och vindruvor. Klimatalarmister kommer tycka det är superdåligt. Alla andra kommer gilla det. Den största förtjänsten är att sjövattnet kommer att ligga på typ 18 grader vilket gör att det inte längre är något att lägga upp på Instagram när man badar i februari. (Vid Gud, om bara en sak av det jag spår här ska stämma, låt det bli detta.)

Meteoriten Lazarus 2103 kommer från ingenstans och förutspås kunna förinta jorden kring den 25 mars. Nasa meddelar att det är ”fifty-fifty”. Många som ägnat sig åt epidemiologi under 2020 blir nu experter på att bedöma himlakroppars banor. 22 forskare vid Södertörns högskola skriver om hur Rymdstyrelsen har fel och ifrågasätter dessutom att man könar meteoriten. Alexander Pärleros testar haloumi och tycker det är en framgångsrik ost. Lazarus 2103 missar oss med ungefär 90 kilometer. EXAKT som Alex Schulman räknat ut.

Många har vaccinerats mot Covid-19. Inrikespolitiken är som den är. Rymdstyrelsens generaldirektör Anna Rathsman, som under knappt två månader haft dagliga presskonferenser kl 14 om meteoritläget, har blivit folkkär. Hon gillar det. Sverigedemokraternas rymdpolitiska talesperson säger att det var George Soros som betalade Lazarus 2103 för att gira undan och undrar vilken regeringens hållning är. Regeringen är i nån galleria. Rykten säger att Mikael Damberg har blivit galen men ingen kan bekräfta det. Utrikesminister Ann Linde slutar med politiken för att odla aprikoser och vindruvor. Damberg blir utrikesminister. Ingen fattar varför man ska ha en inrikesminister, så ingen ny tillsätts.

20 maj landar ett tjugotal rymdskepp från planeten Zkopleix på sex olika platser på jorden. Till alla svenskars glädje är Ladugårdsgärdet i Stockholm ett av ställena de väljer att landa på. Svenska journalister går ner i spagat. Statsministern säger att detta är resultatet av att Sverigebilden är så positiv i Messier 110-galaxen. Anna Rathsman från Rymdstyrelsen är på teve klockan 14 igen, varje dag. Eller, i nio dagar. Den 29 maj förintar Zkopleixianerna Jorden, efter en incident under förhandlingarna, i FN-skrapan, där de 22 forskarna från Södertörn ska ”gestalta” något med en ”performance”.

Efter detta: Tomheten.

På några platser på jorden finns det människor kvar, sägs det. På Icas centrallager i Västerås står trettio lastpallar med haloumi som är märkta med ”FRAMGÅNGSOSTEN” och en bild på en leende Alexander Pärleros. Instagram ligger nere.

I ett skyddsrum långt under Manhattan sitter Mikael Damberg och snackar med några andra utrikesministrar om hur han minsann brukade bada – även när det var minusgrader – och det är jäkligt bra för kroppen.