Jackie jag tror att du förstår

Jag är en smula upprymd, så ni får väl helt enkelt ursäkta mitt goda humör. Förlåt för min joie de vivre, jag har bara blivit ekonomiskt oberoende.

Skälet? Jag har varumärkesskyddat rövnylle. Det fina är att jag har licensen för ”neuropublicering” vilket på enkel svenska betyder att alla som tänker ”rövnylle” när de läser något på internet, måste betala mig €1,19.

”Va? Sicket rövnylle” kanske du tänker nu. ”Katsching” tänker jag då.

Men vi backar bandet. Vad innebär det att varumärkesskydda något? Jag fortsätter på enkel svenska: Det är något gör man för att man har kommit på något som man inte vill att någon annan ska planka eller utnyttja. Lite som en special olympics-variant av patent.

Kanske blir det enklast om man tar några exempel.

Dagens Media har skyddat varumärket DJ Battle. Detta eftersom man var först med den formen av skivspelande som tävlingsform och för att man har slitit hund genom åren för att få skiten att flyga. Vore inte kul om nån färsking från Queens försökte mumsa i sig alla godisarna i den burken.

Gene Simmons försökte registrera ”hårdrockstecknet”, alltså där man knyter handen och sedan spretar ut med tumme, långfinger och lillfinger. Men fick nej! Så sjukt. Det är som att det är okej att stjäla andras saker? Per Holknekt registrerade covfefe som en del i sin Linkedin-strategi. Och Jackie Arklöv varumärkesskyddade sitt namn, så att ingen annan skulle få för sig att snylta på alla värden som ligger i varumärket Jackie Arklöv för att sälja kanske pasta, golfkläder, parfym eller programformat till TV3.

Man kan säga att varumärkesskydd är vad som skiljer oss från djuren. Nåväl, det om det. Vill du ha mer får du googla.

(Under tiden som du läste det här inlägget trillade det in  cirka trettio tusen kronor på mitt konto.)

Annonser