Den djärvaste kuppen någonsin

När Centerpartiet köpte en serie utomhustavlor av JC Decaux, var en av pelarna placerad utanför entrén till sossarnas högkvarter på Sveavägen 68. Rubriken på denna – och de andra 600 affischerna i 25 städer – är ”Ledarskap för Sverige”. Bilden föreställer Annie Lööf.

När Dagens Media rapporterar om detta (att en organisation köpt utomhustavlor) blir det en slug kupp mot Stefan Löfven. Och annonspelaren i standardformat blir en enorm reklamskylt.

Jag har inget emot att man kokar soppa på en spik för att få ur sig en artikel. Men jag tycker att ambitionsnivån borde vara högre. Man kunde väl beskrivit köpet som ofattbart intrikat och genialiskt? Kallat det för den djärvaste kuppen någonsin. Sagt att reklamskylten var så stor att den kunde ses även från sossarnas lokalkontor i Gnesta och Östhammar.

”Man skickade en brevduva från Centerns kontor i Gamla Stan, till JC Decaux högkvarter. Här kunde inga telefoner eller elektroniska kommunikationssätt användas. Risken för att upptäckas var för stor! Duvan följdes av två drönare, bestyckade med laserkanoner. Det var Fredrick Federley som designat drönarna. Hos JC Decaux kom beställningen som en chock. ’Sexhundra tavlor?’ ropade någon. ’Har vi ens så många?’ När det kom fram att tavlan utanför Sveavägen 68 skulle vara 13 000 kvadratmeter stor, svimmade JC Decaux Sverige-VD. Det var en omöjlig beställning! Men de måste lösa det.”

Mer så, liksom.

På tidningen Dagen hittar jag en podccast. I senaste avsnittet ställer de frågan om det är rimligt att tro på mirakel. Det är en kul fråga. Spelar det någon roll vad som är rimligt? Den som tror kommer ju inte sluta tro för att nån plugghäst börjar citera David Hume. Och den som inte tror kommer inte börja tro, oavsett argument.

Personligen tror jag på mirakel.

Alltså läser jag varje dag tidningar och tänker ”idag kommer rapporteringen om saker och ting vara rimlig”.

Annonser