Höj dina vibrationer

Häromdagen pratade man i Studio Ett om hur sju personer insjuknat i mässling i Stockholmsområdet. Som ett komplement till den smittskyddsläkare som var på plats, bjöd man in en person till studion som valt att inte vaccinera sig eller sina barn, no fucks given.

Så här skriver personen på sin blogg efter inslaget, som en kommentar till att hon fått en del kritik efter sin medverkan: ”Jag är stolt över att att jag har insett att det är bra att gå barfota, att man kan höja sina vibrationer genom medvetna handlingar, att det går att rena sitt vatten med kolloidalt silver och ozon.”

Inlägget, som lyser av stolthet och integritet, har rubriken ”Det är här vi är”. Och det är såklart en genialisk rubrik. För det är fan här vi är. I ren och skär galenskap. Detta är postmodernismen som vuxit upp och tappat alla illusioner, tagit ett sms-lån och flugit till en grekisk ö, och nu går runt där och funderar på att odla oliver eller kanske bara hoppa från en vacker vit kalkstensklippa.

På samma sätt som du och jag ska dö, för våra liv är bara tomtebloss mellan två evigheter, ska även människan försvinna. Jorden fanns här mer än fyra miljarder år innan oss och den kommer finnas i två miljarder år efter oss, innan solen slukar den, bara för att sedan implodera. Inget med detta är konstigt. Jag hade väl bara hoppats på att det skulle ske under snäppet mer värdiga omständigheter.

Det är inget nytt med dårar. Det nya är att vi upphöjer dårarna till likar. Att vi säger att vetenskapen är en sida och på den andra sidan finns vibrationerna och det kolloidala silvret och ozonet.

Klipp till program om byggnadsvård med gryningspyromanen som expert. Klipp till Hagamannen som pratar relationer. Klipp till alla jävla dårar i tusen facebookgrupper som med särskrivningar och syftningsfel hulkar ur sig sina patetiska tårar över ett Sverige där fruntimmer och svartskallar och bögar tar över. Allt är smultron spetsade på samma strå.

Inslaget i Studio Ett var inte ett olycksfall i arbetet. Inte en dålig avvägning eller ett slarvigt redaktörskap. För det kom från dem som vi gett mandatet att faktiskt försvara något. Kalla det sanning, eller bara värdighet. Och så gör de som trollen och chemtrailsmiljöpartisterna och homeopaterna och rasisterna gör. Inslaget var en symbol och en signal: ”Nu har vi gett upp”, sa den. Nu skiter vi i det här. Det var inte värt mer.

Det är här vi är.

Annonser