Höst/vinter 2016

En kvinna går på Ica. Hon är laktosintolerant. En gång var hon ihop med en tjej som, när dom grälade, ropade åt henne att hon till och med var för lat för att skaffa sig en riktig jävla allergi.

I ett litet hus, djupt inne i skogen bor en man, det sägs att han är klurig. Han kan vara i sjuttioårsåldern kanske, det är svårt att säga. Mannen har mätt ut alla currykryss i huset, med en slagruta, och markerat dem ut med små trianglar, som han karvat i golvens trä och linoleum. En gång såg han en orienterare ramla och dö.

På en juicebar sitter en tjej och säger att ryssarna ser allt.

I en liten, liten stad, går en fritidspedagog till jobbet. Det har snöat hela natten och snön faller fortfarande i stora sjok över världen. Snön tynger träden. Granarna som kantar cykelvägen, ser kuvade ut, med sluttande axlar och håglös blick. Fritidspedagogen kan, om du så väcker henne mitt i natten, säga hur många arbetsdagar det är kvar till semestern.

Vid ett bord på Espresso House på stationen i Södertälje, sitter en kvinna med en laptop. Hon skriver att traditioner är viktiga. Att det är de som formar ett land. Att hon inte behövde låsa cykeln när hon växte upp, men det var då och nu är nu. Och hon tycker att det är löjligt att en kaffe ska kosta så mycket.

En journalist åker bil utanför Sala. Han ska till en familj som är självförsörjande på mat och kläder. Han suckar för sig själv när han tänker på det. Det är grådassigt och vägen är tom och här och där står det brevlådor, som kortvuxna liftare i diket.

Någon i ett konferensrum nära Möllevångstorget, ritar på en whiteboard. Det handlar om hur man ska få konserver att kännas lyxiga. En produktchef som ville bli bagare egentligen, nickar med allvarlig min. Lyxkonserver.

En lärare tänder en cigarett.

På ett varuhus går en kvinna och tänker på hur allt kan vara. Hon läser horoskop men tror inte på dem egentligen. Hon kommer ihåg känslan i magen när hon precis lyssnat på Renata Chlumska på Vasateatern; att ingenting är omöjligt för den som har bestämt sig.

En kille på en bar berättar precis allt om sig själv.

Annonser