Tröstpris till västkusten!

Förra året tjänade Stampens styrelseordförande Peter Hjörne 10,3 miljoner kronor. Han fick dom för att han är sämst i universum på att driva provinstidningar. Ett slags tröstpris. Jag personligen tycker att det är rimligt. Han är så dålig helt enkelt.

Rika norska forskare vid universitetet i Stavanger har kommit fram till att han faktiskt är sämst av alla livsformer på jorden. Dom byggde en gigantisk superdator som hette TrollFjord2000 och körde sedan simuleringar i den. Först lät dom Christer Petterson driva Stampen, under konstant tillförsel av vodka och baileys. Det gick dåligt men inte så dåligt som för Peter.

Sedan lät dom en ormbunke göra det. Den skötte sig riktigt bra. Visst förekom tveksamma satsningar på sportsidorna men den anställde till exempel inte Martin Alsander och den köpte inte Centertidningarna.

En grävling med asociala tendenser döpte helgbilagan till Photo Magic by Anders Andarve men den signade även en tung sponsordeal med västkustens finest, Aqua Limone.

Näst på tur var en burk majs som ramlat innanför hyllan på Willys vid Kvilletorget för flera år sen. Under majsens regi togs en sorglig kavalkad av riktigt dåliga beslut. Dock insåg majsburken, till skillnad från Peter Hjörne, någonstans runt 2010, att det vore bra att sälja tryckeriet V-TAB. Till, faktiskt, vilket jävla pris som helst (det är inte jag som svär, jag citerar majsen).

Andra som fick testa att driva provinstidningar i den sofistikerade norska superdatorns simuleringar var Tommy Lee, en älg, Förskolan Räkan i Masthugget, potatis, en lurig kille med en cig i mungipan, Svenne och Lotta, loafers, gryningspyromanen och en tjej med lugg.

Alla var bättre än Peter Hjörne. Mycket bättre. Dom norska dataforskarna kallade honom till och med Peter Hjärna och då ironiskt och pejorativt. Det tycker jag är dålig stil. Man behöver inte gå till rena elakheter, ens om det handlar om någon som är så himla dålig.

Förresten är Norge ett löjligt land, hade dom inte haft den där jäkla oljan så hade dom bara varit som ett Gotland med saltvatten. Får och en löjlig dialekt.

Ja ja, hursomhelst. Peter är värd pengarna, det var bara det jag ville säga.

Annonser