Plogbilsrörelsen och kriget om gatorna

Ord är viktiga. Vill man att en grej ska bli populär, är det bra att döpa den till nånting som många kan gilla. Pretty basic, kan man tycka. Och likaförbannat har Stockholm infört en jämställd snöröjning. På sina håll kallad feministisk snöröjning.

Detta gör att människor blir galna. Dom tror nämligen att det är en del av en queerfeministisk konspiration, orkestrerad av en armé av lesbiska menskonstnärer som sitter i ett slags snöröjningens flygledartorn nånstans på Södertörns högskola. Och att syftet med allt är att döda alla män och att skära sönder däcken på stadsjeepar.

Ett bättre namn hade varit smart snöröjning.

Vad det innebär är nämligen att man sätter in resurserna först, där de gör mest nytta. Eftersom tre gånger så många gångtrafikanter skadas i halkolyckor jämfört med bilister, är det rimligt att säkra upp gång- och cykelbanor först. Att bilgatorna inte skottas först, leder till att folk med sommardäck fastnar. Buhu och snyft och gråt mig en flod.

Jag har sett säkringar brinna i huvudet på folk idag med anledning av detta. Vilket är konstigt eftersom de senaste dagarna i Stockholm inte har påvisat bristerna med jämställd snöröjning, men det dåliga i att inte ha någon snöröjning alls. Jag har cyklat från Farsta till Birger Jarlsgatan och haft femhundra meter skottad cykelväg av 13 km. Jag har gått i stan och inte sett en skottad gångväg. Inte ens efter två dagar.

Stockholm har gett upp.

Det slår mig att det kanske är kommunens sätt att komma undan vrede och låta den landa på Ebba Witt istället. Då är strategin genial.

Ett: Säg att snöröjningen är feministisk. Två: Avskaffa snöröjningen.

Alternativet är att dom som upprörs över jämställd snöröjning förstår vad det är – men faktiskt vill att skattepengarna ska användas där dom gör minst nytta. I så fall, killar, har ni min respekt. Då är ni ju inte reaktionära gnällspikar utan typ anarko-liberterianska nihilister.

Cool!

Vi kan väl ses nån gång och bränna ner ett kommunalt dagis eller förgifta grundvattnet?

Annonser