Wargen från Wargön

Den typiske SD-röstaren är en 54-årig egenföretagare i Vänersborg. Han driver en firma av något slag, kanske en lokal revisionsfirma. Hans hus är fint, på det där sättet som typhus i Vänersborg med extra allt är. Han har två Volvobilar och åker till Thailand vid nyår, för att bo på samma hotell varje gång. Favoriträtten är kött med potatisgratäng och han samlar på whisky. Firman går bra. Han har det gott ställt. Sonen spelar hockey och dottern rider. Husvagnen är den längsta du kan köpa för pengar.

Det är en person som tillhör vinnarna i både ett lokalt och ett globalt perspektiv. Och ändå ska det så himla lite till för att han ska bli otroligt arg. Han får höra att ensamkommande flyktingbarn ska komma till Vänersborg – han blir rosenrasande! Det är sjuklöverns och mångkulturens fel. Det är sjukt. Gamla i Vänersborg får äta kartong och örfilar till både lunch och middag och nu ska det komma flyktingbarn hit som är muslimer och får iPhones gjorda av guld.

Så skriver en kvinna i lokaltidningen att ryktena om att gamlingarna äter kartong och örfilar inte stämmer (hade det varit så hade dom ju dött redan eftersom kartong inte innehåller någon näring alls nästan) och att det där med guld-iPhones inte heller är helt sant.

Nu blir han ännu argare, så han gör det enda rätta. Han skriver på facebook att kvinnan borde våldtas av en grupp muslimska män och sedan dödas. Han ringer henne på nätterna och han dumpar avföring i hennes brevlåda.

Varför blir han så arg? Det är min stilla undran.

Varför bygger han inte bara en pool på baksidan av det där Myresjöhuset och köper ett flak öl av nån som smugglar från Tyskland och bara sitter där? Eller skriver en rasistbok om det är så viktigt? Utan att mordhota någon?

Han skulle kunna brodera eller trycka t-shirts. ”Svartskallar är asdåligt” kan det stå på t-shirtsen, om det känns bra. Öppna en tictail-butik och sälja sina t-shirts och kanske rasist-hantverk av olika slag på nätet. En slev som luktar enbuske med texten ”mångkultur suger röv” på. En vacker kniv med renhornsskaft och en svastika på.

Han skulle kunna samla några fler rasister så kan dom starta en studiecirkel, där dom gör ett rasistfanzine, som kanske heter Vitt Vänersborg eller Wargen från Wargön.

Men istället bara denna rena ilska. Denna galna, sanslösa, gränslösa ilska.
Jag begriper det inte.

Annonser