Cut me some Slack

Här är vad jag önskar mig just nu: En finanskris och en miljökatastrof. Jag vill ha en smäll som får 2008 att framstå som en promenad i parken. Ge mig 30% arbetslöshet, bostadspriser i fritt fall och en kollapsad börs. Jag vill ha domedagsprofeter som går runt i nedlagda köpcentrum och ropar så det ekar i dom kubikmeter som ingen bryr sig om längre.

Ge mig stormar och en växthuseffekt som äter upp våra kuster som vore dom kexchoklad. Gör vattnet i floderna till blod och släpp ut gräshopporna. Jag vill se ofullbordade motorvägsprojekt som stannat mitt i en rörelse för att långsamt approprieras av klena björkar och nyfikna rävar.

Det kommer göra ont. Men det kommer att vara värt det.

Japp. Jag har, som du kanske gissade, läst om Sthlm Tech Protest. Trettiotvå stycken personer män i kläder med dålig passform hade samlats utanför riksdagshuset för att kräva sänkt moms på Uberpop samt mer drag under galoscherna.

Naturligtvis tittade dom politiker, vilkas näsor är tillräckligt långt upp i samtidens röv, ut ur riksdagen, likt nymornade grävlingar. Dom gnuggade sömnen ur sina små knortiga grävlingsögon och sa saker som ”enhörningsentreprenörer är kreativa” och ”min mamma var aldrig riktigt nära mig när jag var barn”.

Mats Person, skattepolitisk talesman för Liberalerna, gick runt och bara mådde gött. ”Det är för att vår nya logotyp ser ut som en kuk” berättade han för som ville höra på. Till exempel utländsk media. Dom var där och bevakade eventet och nu är alltså detta Sverigebilden. Gnälliga rika töntar i GAP-chinos. När man trodde att vi inte kunde bli töntigare så – jodå, det gick finfint.

Detta är en av dom delar av samtiden som jag gillar mest: Snubbarna som (helt sant) säger att Stockholm är startup-mecka och har flest unicorns per capita – men samtidigt säger att men det går ju inte att driva företag i det här sosselandet.

1700 personer hade anmält sig på Facebook till Sthlm Tech Protest. 1668 av dom var för upptagna med att utveckla appar och/eller skatteplanera för att faktiskt dyka upp. Det ger en konverteringsgrad på två procent. Fun fact: Två procent är också den skattesats som dom demonstrerande vill ha på optioner. Och på sprit, cigaretter, disco, lök, halm, filurer, kastruller, KIT, afterwork och det finurliga verktyget Slack.

Det kommer göra ont.
Men det kommer vara värt det.

Annonser