Peab bae

Uppdrag Granskning avslöjar att PEAB byggt Mall of Scandinavia med hjälp av slavarbetare som man köpt på den öppna marknaden. Byggfirman har även struntat i alla former av säkerhetsföreskrifter samt offrat en takläggare till Molok, varje onsdag klockan tre.

Nu kommer några saker att hända:

Charlotte Hagö, som är kommunikationschef på PEAB, kommer tvingas till förödmjukelser av typen telefoner som ringer samt helgarbete. Hon kommer missa inbokade träningspass och andra saker som hon hade sett fram emot. Har hon barn? Då kanske hon hade velat ta, inte vet jag, en glass kanske med dom – det kan hon ju glömma nu. Inte så kul. Jag skulle vilja påstå att hon nu tvingas in i en lika farlig arbetsmiljö som dom byggjobbarna hade, om inte farligare.

Paret Uwell kommer nu tvingas att göra alla sina inköp i Mall of Scandinavia. Inte heller superkul i längden. Men om ett köptempel har byggts av slavar så måste man ju faktiskt älska det om man har byggt sina liv på att älska just företag som hatar människor. Det och att blocka folk på twitter.

Mall of Scandinavia kommer att suga åt sig all energi och växa sig starkare och ondare. Själva byggnaden kommer att bli till en demonisk hädelse. Det kommer att gå från ett ställe som någon passerar i en bisats i en Stephen King-roman, till en osund, ohygglig och vederstygglig huvudrollsinnehavare i en febrig Lovecraft-novell.

PS Uppdrag Granskning är ett gäng sossar och plugghästar som måste göra ”avslöjanden” av den här sorten för att få ligga. DS

Annonser