3 rum o kök

I ett glassigt konferensrum någonstans på Kungsholmen sitter Vitamin Well-gänget och snackar. Gänget som kom på att man kan kalla sockervatten för vitaminvatten och sälja det till ängsliga samtidsmänniskor.

I ett annat rum, West Coast, sitter Marky Hanky (enligt officiella register ”Markus Hankins” men vad vet dom ens) som är chef för den lokala tidningens Rock and Roll Department. Han söker någon som kan skriva 30 artiklar på en dag och samtidigt redigera webbteve, dela ut internposten och cykla till sätteriet och/eller konditoriet.

På TV 4, i ett tredje rum, sitter man och snackar avslappnat om vad nollrasism egentligen innebär. Man konstaterar muntert hummande att skäggbarn är ett ganska humoristiskt ord faktiskt. Plötsligt sitter dom och spånar på ett helt program som ska vara ganska humoristiskt.

Vitamin Well-gänget har gjort två filmer som visar hur en långhårig mångmiljonär förnedrar folk från arbetarklassen. Nu spånar man om nästa film i serien. Kanske kan Zlatan tvinga någon att klä av sig naken i snön? Det vore kul och viralt. Nja, menar någon, det ska vara på kontoret. Och det är ju roligare om Zlatan kan säga åt någon att dricka urin. Kanske en timanställd städare?

Marky Hanky älskar schornalistik. Han älskar även snabba puckar, yankee doodle dandy, hockeysnus, raketen, happy socks, action, och att leva life in the fast lane. ”Webben är inte för alla!” brukar han vråla. Sen har han inte tid att säga mer för han har money to make and hearts to break.

Relationsexperten Lennart Matikainen ska programleda det nya kul TV4-programmet, som ska heta UT MED PACKET. Lennart har varit i 34 länder. ”Ett av länderna” säger han och ler i mjugg, ”är ett litet land som heter Afrika om du kanske har hört talats om det. Där har jag flera kompisar. Vem är rasist nu?

I ett kök någonstans i Stockholm sitter en konsult en kväll och får feeling och skriver en ”debattartikel” till Resumé eller Dagens Media för att driva en löjlig tes. Nej vänta, just det köket imploderade visst oförklarligt. Och rummen också. (Epilog: Och när Lammet bröt det sjunde inseglet, uppstod i himmelen en tystnad, som varade vid pass en halv timme… osv osv)

Annonser