Hur är det på jobbet?

FN menar att Julian Assange är godtyckligt frihetsberövad enligt ett uttalande från den oberoende panelen AMAGAWD. Därför kräver FN att Sverige ska frikänna Assange från våldtäktsmisstankar och bygga honom en gyllene tron av guld, ge honom ensamrätt på fisket i Hjälmaren samt inkorporera foliehatten i Sverigedräkten. Om Sverige inte gör som FN säger kommer organisationen, enligt AMAGAWD, slå till hårt och hänsynslöst. Man utesluter inte användandet av kärnvapen.

Men, heeeej. Vänta lite här… Det är något fuffens med alltihopa. Hade du hört talat om den där oberoende panelen innan? Nä, just det. För den finns inte.

Så vad är det? Är det kanske hackers som organiserat sig på darknet och mutat FN-tjänstemän med bitcoins och joltcola? Det vore just snyggt om vi blivit dragna vid näsan av en sådan grej!

Men think again. Vilka har mest att tjäna på att Assange släpps fri? Det är inte hackers. Det är definitivt inte Wikileaks. Och det är inte FN, that’s for sure. Nej det finns bara en kandidat och jag pratar såklart om personalen på Ecuadors ambassad i London.

Det har nu gått fyra år sedan den där misstänkte våldtäktsmannen med messiaskomplex checkade in och bosatte sig i ett pyttelitet rum på våning tre. Där sover han på en fyrfärgskopiator av märket Kyocera och äter sin frukost i en städskrubb. Där stryker han runt skrivborden och berättar anekdoter. Där frågar han om han kan hjälpa till med något. Där får han utbrott och skäller på allt och alla. Där pratar han med kaffemaskiner och faxar. Där ger han dammråttorna namn. Där fnissar han utan anledning. Där kräver han att få lantpastej och moussaka och ett par byxor av mocka.

Det är därför inte konstigt att ambassadpersonalen beslutade sig för att satsa allt på ett kort. Man hittade på AMAGAWD och sa att det var nån grej inom FN. Man trumpetade ut pressreleasen över planeten och så bad man till gud att ingen skulle syna bluffen. Ett tag såg det ut att lyckas.

Men det sket sig det med.

Så man är kvar med Assange. Hälften maskot och hälften gengångare. Ibland kommer någon tidigt till jobbet och då kan Assange hoppa fram och skrämmas, på skoj. Men ingen skrattar och i synnerhet inte nu längre. För AMAGAWD höll inte. Det enda som återstår är att kidnappa Michael Moore och Ken Loach, för att hålla honom sällskap.

Kanske kan dom få hela våning tre? Om dom lovar att hålla sig där?

Annonser