Tiga är guld, tala är kolloidalt silver

(Triggervarning. Det här inlägget kan få din hjärna att smälta.)

Årets accessoar är precis som förra året en snygg hatt gjord av folie. Det är bra med en hatt gjord av folie för då kan inte myndigheterna kontrollera din hjärna. Som dom annars gör.

Att vi har miljöpartistiska riksdagsmän som tror att myndigheterna släpper ut kemikalier i chemtrails är inte så konstigt. Det ligger så att säga i linje med varumärket, elallergiker of the world unite. Finns det en mobilmast att protestera mot så finns det en miljöpartist som protesterar. Man gillar det här lite crazy och oberäkneliga, dom är liksom ett härligt gäng no matter what.

Men det här med en, ska vi säga, skeptisk syn på vetenskap, sträcker sig längre än till folk som bor i jordkällare och täljer sina egna redskap. Det är som att vi, som art, ju mer vi lär oss och ju mer ackumulerad kunskap vi har tillgång till, bara blir dummare och dummare.

Den vanligaste modellen på en hatt gjord av folie är den klassiska, hjälmliknande. Ett fashion statement genom sin cut the crap-attityd. Men det går ganska enkelt att få till en keps med skärm eller något mer trilby-liknande. (Det behöver inte vara fancy eller kostsamt, vanligt aluminiumfolie från Konsum duger gott. )

Så att myndigheterna inte kan kontrollera din hjärna.

På Skolverkets hemsida finns ett dokument med kommentarer till grundskolans läroplan. (Alltså ett officiellt styrdokument för den svenska skolan. Det är värt att poängtera.) Där kan man läsa, att genom att diskutera vad som utmärker naturvetenskapen kan eleverna få förståelse för hur naturvetenskap förhåller sig till andra sätt att veta och tro.

Andra sätt att veta och tro. Tiddelipom och tiddelidej. Det fortsätter:

Kursplanen avser inte att lyfta fram naturvetenskapen framför andra sätt att beskriva världen. Det handlar i stället om att belysa i vilka sammanhang och situationer naturvetenskapliga kunskaper är användbara.

Eleverna, skriver Skolverket, ska kunna förhålla sig till vad forskare och naturvetenskapens kritiker påstår. Jo visst är det många som tror att jorden är rund men det är viktigt att poängtera att den mycket väl kan vara platt. Vi faller ju till exempel inte av jorden, vilket vi skulle gjort om den varit rund som en boll. Rätt löjligt att tro på det egentligen.

Nästa stopp: Jordbruksverkets hemsida. Där hittar vi en lång sektion som handlar kentaurers kosthållning (dom är oftast, men inte alltid, laktosintoleranta). Nej det var en lögn. Men en fullständigt linjär analogi i galenskap hittar vi på Läkemedelsverkets hemsida, där dom pratar om homeopatiska läkemedel.

Om du någonsin undrat vad en oxymoron är för någonting.

Jag tror att vi är på väg mot nollpunkten. Med rätt bra fart. Idiotifieringen är den dominerande trenden för stunden. Det är redan något subversivt att kunna uttrycka sig i skrift utan att använda särskrivningar och utan att stava som en grävling som missbrukar läkemedel. Sverigevännerna vinner mark. Att allting som har rim och reson börjar ses på med skepsis, som något elitistiskt, är bara den logiska fortsättningen. Vetenskapen är pk och fakta något kulturmarxistiskt. Fakta är fienden.

Framtiden? Ja, jag utgår från att en task force bestående av Peter Wahlbeck, en handfull Waldorfpedagoger och random dudes från Avpixlat tar över nomineringsarbetet inför kommande Nobelpris, så att dom nominerade kan komma från andra sätt att veta och tro än just vetenskapen. (Så jäkla stiff med dom där plugghästarna amirite?)

Nej nu hinner jag inte skriva mer, jag måste investera alla mina besparingar i kolloidalt silver innan myndigheterna förbjuder det.

Bränn den här bloggen när du har läst den.

Annonser