Gävle trollar

Trollen har alltid haft en särställning i Gävletrakten. Det kan vara värt att påminna om en dag som denna.

Om du hörde något konstigt ljud nyss, så var det bara Göteborgspostens, Expressens och Svenska Dagbladets ledarredaktioner som, i perfekt synkronisering, gick ner i spagat. Som en diskret flashmob utspridd över två städer; ett slags gubbrasismens gracila konstsim.

Zzschwaaaack!

Skälet till spagaten är att moderaterna tar över ordförandeklubban i Gävle, tryggt lutade mot sverigedemokraternas brusande bringa. Det blir som ett litet Sverige i miniatyr, nu när vi i förväg kan studera hur den utökade alliansen, eller Superalliansen som man i ett gemensamt pressmeddelande säger att man vill kallas, kommer att sköta uppgiften.

När man byggde om E4 norr om Gävle, i höjd med Skarvberget, var det många som reagerade. ”Hur i helvete kan ni bygga en motorväg över marken där trollen bor?”, undrade många. Så det gick som det gick. Vägsträckningen har en onormalt hög olycksfrekvens. Och inte mindre än tre gånger dom senaste femton åren har bilar som passerat platsen börjat brinna, till synes helt utan rimliga förklaringar.

Man jiddrar inte med trollen i Gävleborg.

Och nu är det alltså trollen som regerar. Är det kulturmarxistiskt att elda bockar? Ja då kommer det en lokal förordning som säger att den som eldar bocken utvisas med hela sin familj. Är det sverigevänligt att elda flyktingboenden? Ja då kommer dom lägga ut adresserna på kommunens hemsida och dela ut tändare på kommunhuset.

Dom flesta reformerna, till exempel subventionerade sillamackor till stackars pensionärer, kommer att brännas av de kommande veckorna. Superalliansen konstaterar att ”det är enklast att köra vårt race här nu, när det är mörkt stora delar av dygnet, eftersom solen har en direkt förödande inverkan på troll”.

Gänget som gick ner i spagat sitter nyfiket och kollar på och supportar från läktaren.  Dom hoppas att trollen ska styra hela Sverige 2018.

Med lite tur har solen slocknat då.

Annonser