Bästsäljare, schmästsäljare

Jo, visst, absolut. Fast egentligen skriver jag ju en bok om föräldraskap. Den här bloggen är mer ett sätt att hålla grundkonditionen uppe. This aint writing, this is typing, liksom. Löpbandet i bokstavsgymmet.

Boken har arbetstiteln Skärp dig och jag tänkte använda det här blogginlägget/träningspasset för att marknadsföra den. Och, i ärlighetens namn, be dig som läser det att rycka i varenda tråd du har i förläggarbranschen.

(Eller, okej, om du har kontakter på nåt töntigt och okänt förlag kan vi skita i det, då kan jag ju lika gärna gå rättshaverist och trycka den själv liksom. Det här var mer om du är polare med nån på Bonniers eller Nordstedt. Aja, hursomhelst.)

Eftersom småbarnsföräldrar är så oerhört osäkra, är dom en perfekt målgrupp för egentligen allting. Dom nojar över barnet och dom nojar över vad andra tycker om dom. Dom nojar sig till och med över sitt nojande. Det är the gift that keeps on giving.

Ka-tshing.

Småbarnsföräldrar är också något så motsägelsefullt som självutplånande narcissister. Självutplånande eftersom dom undantagslöst sätter barnet före sig själva. Det här så mycket pärlor för svin som nåt kan bli, eftersom ungar inte kräver något. Narcissister eftersom dom oavbrutet speglar sig själva i ungarna i hopp om att, innan dom drunknar, få se en perfekt förälder.

Skärp dig kommer att vara betablockerare för dom.

Att folk inte ligger med varandra under småbarnsåren beror inte på att ungen är vaken på nätterna och krävande eller så, även om det såklart är en tacksam projiceringsyta. Det är bara väldigt få som tänder på en självutplånande narcissist. No offence! Haters gonna hate osv.

Skärp dig kommer hjälpa dom att få ligga igen.

Mest av allt är småbarnsföräldrar auktoritetstörstande. Det bästa som kan hända är att någon kommer och talar om för dom vad dom ska göra. Det spelar verkligen inte någon roll vad som sägs, bara det sägs med auktoritet. Och här handlar auktoritet ganska mycket om sidantal i boken. Minns att Anna Wahlgren skrev standardverket i genren, Barnaboken, som går ut på att få barn att somna genom att göra dom emotionellt störda for life.

Skärp dig kommer ge dom vad dom vill ha.

Den bärande tesen är enkel: Älska ditt barn men sen räcker det. Det kan till och med låta banalt. Men efter 600 sidor kommer det att framstå som precis så rimligt som det är.

Allt detta bara ett tvåmiljoners förskott bort.

Annonser