Texas Chainsaw Moussaka

Jag tänker på döden och Grekland. Alltså, jag har ingen koll på pengar och politik och såna grejer. Men jag skrev ner några saker jag vet om Grekland:

1. Sokrates var skitsmart men det hjälpte inte. En poet anklagade honom för avguderi och förledande av ungdomen. Sokrates var stöddig under rättegången och dömdes till döden samt till att lämna eurosamarbetet.

2.Alexandra Pascalidou är Greklands talesperson i Sverige, på samma sätt som Marcus Birro och Paolo Roberto är Italiens. Det känns oerhört slumpmässigt, lite som om Björn Ranelid eller PM Nilsson skulle flytta till Spanien och bli dom officiella uttolkarna av Sverige där. Eller inte så lite utan exakt så.

3. Oavsett vad som sker på det ekonomiska planet kan ingen säga att en moussaka är dumt. Den här gratängen med lammfärs, aubergine och bechamelsås, kryddad med muskot och kanel – den är en jäkla succé! Elaka tungor säger att den egentligen är från länderna på Balkanhalvön men jag lyssnar inte på dom. Moussakan är från Grekland och den är kalasgod, haters gonna hate.

4. Anders Borg (killen som hade hästsvans, klippte av den, la den i en liten burk, och försvann efter valet) menade att grekerna är lata och inte jobbar eller betalar skatt. Dom jobbar sex timmar mer i snitt per vecka än svenskarna. Den faktiska pensionsåldern är 61,5 år att jämföra med 61,1 år för Europa i stort. Sant är att företag smitit från skatt, liksom rika privatpersoner. Men det är inte som att medel-Koropolouis levt Puff Daddy-liv.

Privata grekiska tillgångar på schweiziska banker 2014: 620 miljarder euro
Greklands statsskuld vid samma tid: 340 miljarder euro

5. Filosofi och skit jojo. Men detta: När vi bodde i grottor uppfann grekerna tzatzikin. ”Va ska vi ha till det här goa?” undrade nån o en annan uppfann souvlakin!!

6. Men den offentliga sektorn är skitstor i Grekland! Så det klart det går åt fanders! (Dom offentliga utgifternas andel av BNP i Grekland är 42% att jämföra med 52% i Sverige.)

Grexit.

Annonser