Gubbar gubbar gubbar

Jag tänker på döden och slemmon. Det är nästan alltid så att etik och estetik går hand i hand. Om något är vulgärt och fult är det i regel ont. (Nazisternas designprogram är så att säga undantaget som bekräftar den här regeln.)

Jag är dålig på modern mainstreammusik men Zara Larsson verkar poppis.

Hon trädde även en kondom på benet, som en knästrumpa, för att dissa snubbar som klagar på att deras kukstorlek skulle utgöra ett hinder för safe sex. Onekligen roligt. Zara är sjutton år gammal. Det hindrar inte gubbar att näthata, såklart. Så låt oss bara för ett ögonblick kolla på gubbarna som tycker det är okej att kasta skit på en sjuttonåring.

Först ut är en 48-årig farbror som heter Mats Söderlund och uppträder under namnet Günther. Han menar att Zara är en fjortisbrud som inte har hits och att hon borde komma tillbaka om tio år när hon har erfarenhet och perspektiv på livet. Alltså, det är inte direkt Bob Dylan som snackar här. Det är Mats. Han har en smal mustasch och åker runt i köpcentrum och mimar. Estetiken är som en bajskorv – liksom etiken.

När man tror man nått botten kommer Sebastian Larsson glidande med långt hår och långfingret kaxigt i luften. Plötsligt framstår Mats-Günther som Sartre. Den kommersiella radiostationen han jobbar på har gett honom artistnamnet Sheriffen eftersom det låter fränt.

På Bandit (superfränt namn!) som kanalen heter finns en sida där Sebastian beskriver sig själv. Han gillar livet, inredning, blind-date’s (sic, brorsan, sic), sena nätter, hockey och gambling. Hans favorit-uttryck (again: sic) är ”Tjena smulan” och hans favoritkäk är Oxfilépasta a’la (sic) sheriff (recept: oxfilé, pasta, champinjoner, lök, vitlök, köttbuljong, pizzakrydda/basilika och grädde) det vill säga den lyxiga pastarätten på valfri pizzeria i en hopplös omgivning där inget hus har bergvärme utan använder kasserade drömmar som energi.

TJENA SMULAN

Han tyckte att någon borde misshandla Zara. (OBS! Han sa det med glimten i ögat.) Hans arbetsgivare MTG Radio tycker det är okej. Bandit är ju en frän kanal. Höhöhö.

Estetik: Kitsch/glam/röv
Etik: Här blir det svårt eftersom dumheten gör bilden mer komplex. Men som Oscar Wilde konstaterade så är dumhet ondska.

MTG Radio beskriver Bandit-lyssnarna så här: Våra lyssnare är intresserade av äventyrssport, motorbåt, bild och ljud, utförsåkning samt att besöka sportevenemang. De startar gärna eget företag, provar nya saker och är karriärsmedvetna. Mer precist än så kan man knappast definiera engelskans douche bag. 67% av lyssnarna är män och 33% är kvinnor. Det verkar ärligt talat helt sjukt att det skulle finnas så många kvinnor som utsätter sig för det här.

Så vem kommer någon att minnas om trettio år? Mats, Sebastian eller Zara? Skriv ditt svar på en skitstor tunna med en blandning av konstgödsel och diesel och buda den till MTG Radio.

Märk din tunna med ”Glimten i ögat”.

Annonser