Dela annars dör en kattunge

Jag tänker på döden när jag läser DN. För eventuella läsare i provinserna: Det är en lokaltidning, som Ulricehamns Tidning eller Säfflegazetten. Fast utan sportdel och ofta med evighetslånga texter om grejer.

Den största nyttan med dom här texterna är att man kan använda dom som ett slags positionering i sociala medier. Typ som när man ser att nån delat en bild på Facebook och på den står det DELA OM DU E EMOT MOBBNING O JURFÖRSÖK, som vore man nån som droppade nagellack i kaninögon och döpte folk i toastolen om man inte delar.

DN är den bildade medelklassens version av det.

Vi måste öppna våra gränser för alla som vill komma hit. Varenda en. Tiotusen tyska bögar. Syrier och kurder, alla dom som korsar medelhavet på ranka flytetyg, varenda en som vill till det här snöiga jävla landet vid alltings slut.

Det går att läsa även evighetslånga texter. Idag kom en av dom och den handlade om att alla som packar frukt eller jobbar i disken på restauranger inte har kollektivavtal och att en rullstolsbunden gubbe i Vallentuna och hans dotter är två rediga skithögar.

Du kan låtsas som om vi har ett val, som att det är bättre med papperslösa migranter än med medborgare. Som om en medlemsklubb för tio miljoner har bättre förutsättningar än ett öppet land med femtio miljoner invånare, eller hundra.

Upprördheten slog som en tryckvåg från Mariabergets bostadsrätter och hela vägen ut till villorna i både Mälarhöjden och Höglandet. Någon grät stumma tårar, som långsamt gled längs kindernas Kanebo-foundation och rakt ner i det rättvisemärkta kaffet i Spisa Ribb-koppen på Bruno Mattson-slagbordet. Det delades och delades och delades. MOBBNING O JURFÖRSÖK my ass.

Förklara gärna vad du tänker göra åt prognoserna för försörjningskvoten om vi fortsätter så här. Berätta vad du har för plan för Norrland om vi inte fyller det med människor.

Lite matte: Städning kostar 100 kronor i timman efter RUT men inklusive moms. Firman får alltså 160 kronor. Då lönen är ≈ 75% av omsättningen i ett städbolag så finns det 120 kronor kvar. Dra sociala och skatt så landar du på cirka 57 kronor i timman netto.

Berätta för mig hur det går att uppröras över artikeln och samtidigt inte vara för fri invandring. Nej, förresten, gör inte det, för det går inte.

57 kronor i timman netto. Det skulle jag inte blogga för ens.

Annonser