Ankommer systembolaget 19:02

Jag tänker på döden och på staten. Staten säljer sprit och driver casinon. Men den hatar sig själv för att den gör det. Med all rätt, för staten ska inte göra något av det. Ibland hoppas jag att staten ska hata sig själv så mycket att den gör slut på sitt lidande men det får man väl inte säga i det här jäkla landet.

Att den hoppar från en bro.

Jag vet inte helt vilket som är värst. Systembolagets fullkomligt outhärdligt beskäftiga reklamfilmer om hur dom inte vill sälja alkohol eller Svenska Spels ”Spela Lagom”.

Jag har en idé om det är så jävla jobbigt att sälja alkohol till människor som passerat myndighetsåldern med två år: Gör det inte. Lägg ner. Hoppa från en bro. Jag har en idé om ni verkligen tycker att folk ska spela mindre: Sluta göra reklam för att dom ska spela. Och ännu hellre: Lägg ner. Hoppa från en bro.

Staten är som nån i en collegefilm från 1990 som glufsar i sig kakor och sedan kletar in läppstift i hela fejan och skär sig i armarna fast across the street och inte along the road. Det är deppigt men det går att bota. Get your act together och fixa lite jävla kbt.

Slut på ranten, tanten.

Vi hörs imorgon eller till helgen när jag är mitt vanliga charmerande jag igen.

Annonser