Vi måste ta dom politiska redaktörerna på större allvar

Jag tänker på döden och på PM Nilsson. Han tycker att vi ska ta SD-väljarna på större allvar eftersom dom fått 14,7% i en väljarundersökning. Det är en förbannad tur att PM jobbar på DI och inte på KI. Annars hade han sagt att vi måste sluta se cancer som ett problem eftersom det drabbar så stor del av befolkningen.

Om du inte såg kausaliteten där så var det för att det inte finns någon att se.

PM sitter även inne på fakta om SD-väljarna: ”Här finns hög- och lågutbildade, rika och fattiga, glesbygdsbor och storstadsbor, män och kvinnor och även personer som bejakar ett pluralistiskt, öppet och tolerant samhälle.”

Oh really, PM? Om din medlemsmatrikel är uppdaterad så är alltså SD-väljarna miljöpartister som händelsevis råkar ha ett issue med flyktinginvandringen.

Samma dag läser vi att 55% av moderaternas väljare vill samarbeta med SD. Jag antar att det är dom moderater som bejakar ett pluralistiskt, öppet och tolerant samhälle som tycker så.

PM tycker det är dumt att kalla SD-väljarna för fascistsympatisörer, bara för att dom råkar rösta på ett fascistiskt parti. Man kan förstå honom. Fascismen är ju svindålig!

(Förlåt? Du undrade var gränsen gick, i procent? När ska vi sluta kalla fascisterna för fascister? Obekräftade uppgifter från DI säger att den går vid 13,5%.)

I begreppet politisk redaktör antyds att man har både insikt i politik och något slags omdöme i publicerandet av saker.

Men – det är den traditionella synen på politiska redaktörer. Och nu är dom så många att vi måste ompröva vår syn på dom. Därför:

Dom är rövskaft.

Och 85% av dom tycker att SD är goa gubbar.

Annonser